Curăţă o piaţă în trei ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei conaţionali au fost angajaţi la Torino să igienizeze piaţa din centrul oraşului. Deşi primăria dispune de utilaje specializate, acestea nu pot face curăţenie la fel de bine ca românii.

Vittorio Veneto din Torino este una dintre cele mai mari pieţe ale Europei, aici adunându-se mii de tineri în faţa barurilor şi cluburilor. Aceştia stau de vorbă, beau sau dansează în stradă şi pe trotuare. La ora trei, când se termină programul, piaţa este plină  de gunoaie, pereţii au fost folosiţi pe post de toaletă, iar cei care au primit sarcina de a curăţa până în zori sunt trei români.

Scripcaru Mihai Cristinel, 37 de ani, şi fratele său Ion, 38 de ani, sunt însoţiţi de soţia lui Mihai. „Dimineaţa, de la ora şase, vin muncitorii de la firma de curăţenie a oraşului cu maşinile automate, dar acestea nu reuşesc să cureţe şi pe lângă arcade.

Aşa că ne-au angajat pe noi să facem curat cu mătura şi făraşul. Câteodată strângem şi 10 saci de gunoi doar de sub coloane”, spune Mihai. Ei au trei ore la dispoziţie pentru a lustrui piaţa în care locuieşte şi primarul oraşului, Sergio Chiamparino. Pornind de la această experienţă, Mihai are acum mai multe cereri din partea birourilor şi a barurilor vecine.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite