La Cuneo, limba şi cultura română sunt promovate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Obişnuiţi fiind ca iniţiativele de popularizare a limbii, culturii şi civilizaţiei române în Italia să fie promovate doar în cadrul asociaţiilor, în medii private, vestea organizării

Obişnuiţi fiind ca iniţiativele de popularizare a limbii, culturii şi civilizaţiei române în Italia să fie promovate doar în cadrul asociaţiilor, în medii private, vestea organizării unui seminar de către CPT, Centro Migranti şi Diesse Piemonte, nu poate decât să confirme faptul că prezenţa imigranţilor români nu mai este doar un fenomen tranzitoriu, ci o realitate de acceptat şi integrat.

Este vorba de un seminar prezentat de către profesorul Pietro Cingolati, doctorand în Antropologie Culturală la Universitatea din Torino. Între 12 şi 21 februarie, el va arăta celor interesaţi care este încadrarea noastră istorică, originile limbii, prezenţa noastră în Europa şi Italia, aspectele sociale, culturale, administrative, juridice şi de perspectivă ale civilizaţiei noastre. Toate întâlnirile vor avea loc în Sala Vinay, în Via Roma 4, la Cuneo, între orele 16.30 şi 18.30, în zilele de 12, 14, 19, 21, 26 şi 28 februarie 2008.

Unul dintre studiile profesorului Cingolati vizează România. Pentru realizarea acestuia, cercetătorului a mers "în teren", trăind printre români atât la ei acasă, în nordul Moldovei sau în Capitală, cât şi în comunitatea din Italia.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite