Crucea Roşie Română, la recensământul de la Roma

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La jumătatea lunii august vor sosi la Roma voluntari ai Crucii Roşii Române, care vor participa la desfăşurarea recensământul ţiganilor din capitală. Noul acord prevede

La jumătatea lunii august vor sosi la Roma voluntari ai Crucii Roşii Române, care vor participa la desfăşurarea recensământul ţiganilor din capitală. Noul acord prevede îmbunătăţirea dialogului între operatorii italieni şi ţiganii români. Mai mult, operatorii români vor avea rolul de mediatori culturali.

"Colegii români ne vor ajuta să delimităm un context sociologic al etnicilor romi din taberele de la Roma. Orice informaţie suplimentară va da recensământului un plus de comunicare şi va facilita integrarea romilor în cotidianul italian, de la şcolarizarea copiilor şi până la asistenţă saniară pentru adulţi", ne-a spus Paola Mazzocchi, responsabila Biroului de Presă de la Crucea Roşie, filiala Roma.

Colaborarea între cele două instituţii a fost parafată în 30 iulie între preşedintele Crucii Roşii Italiene, Massimo Barra şi omologul român, Mihaela Geoană.

"Continuă să se vorbească despre recensământ ca despre o acţiune de represiune împotriva etnicilor romi, când nu este aşa. Prezenţa operatorilor români va confirma obiectivul umanitar şi, dacă va fi nevoie, se vor activa forme de asistenţă pentru etnicii romi în România ", a declarat Massimo Barra.

Recensământul a început la Roma în 21 iulie, cu taberele constituite ilegal la periferia oraşului. Până în prezent au fost înregistrate aproximativ 600 de etnici romi proveniţi din ţările fostei Yugoslavii şi cetăţeni români. Acţiunea va continua până în luna octombie a acestui an.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite