Criza politică: Berlusconi se teme de reacţia Bursei, cere amânarea discursului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul va vorbi în faţa Camerei la ora 17.30 şi nu la 15.00, aşa cum era programat. În faţa Senatului va vorbi la ora 19.30. Berlusconi trebuie să convingă Parlamentul că poate scoate ţara din criză.

Criza politică din Italia ţine cont şi de criza economică. După duşurile reci pe care Bursa din Milano le-a administrat economiei italiene în general şi băncilor în particular, Berlusconi cere să vorbească după încheierea tranzacţiilor.

După o lungă perioadă în care a evitat să dea explicaţii despre accentuarea crizei, Berlusconi a ales să o facă în ultima zi de lucrări la Cameră, înaintea vacanţei de vară. Deputaţii se vor întoarce la muncă pe 12 septembrie, astfel că cel mai probabil guvernul Berlusconi se va bucura de gură de oxigen până în toamnă.

Soluţie de criză, vacanţă prelungită

Situaţia economică a Italiei este însă în contrast cu lunga vacanţă a deputaţilor. Spread-ul (raportul dintre obligaţiunile de stat ale Germaniei şi cele italiene, n.r.) a ajuns şi la 390 de puncte, iar Bursa din Milano pare că şi-a stabilit un nou motto: „un pas înainte, doi înapoi".

Chiar dacă spread-ul s-a redus ulterior la 375,3 sau Bursa înregistrează şi câte un discret plus, aceste şocuri sunt departe de a caracteriza o economie sănătoasă. Misiunea lui Berlusconi este tocmai aceasta, să convingă parlamentarii că indicii economici nu sunt un motiv de îngrijorare şi că pot pleca liniştiţi în vacanţă.

Vezi VIDEO pe adevarul.it

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite