Cristi Chivu, emoţionat de visurile micilor fotbalişti români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clubul italian de fotbal Inter Milano a realizat un documentar despre copiii victime ale sărăciei extreme şi ale războiului. Filmul sintetizează acţiunile de voluntariat ale clubului

Clubul italian de fotbal Inter Milano a realizat un documentar despre copiii victime ale sărăciei extreme şi ale războiului. Filmul sintetizează acţiunile de voluntariat ale clubului milanez din ultimii 10 ani.

Protagoniştii documentarului au fost copii din toată lumea care au îmbrăcat tricoul negru-albastru al lui Inter pentru a se dedica pasiunii jocului cu mingea.

Printre aceştia au fost numeroşi copii români, ajutaţi să treacă peste perioade critice din viaţa lor. Ei au fost antrenaţi de voluntari şi coordonaţi de şapte antrenori de fotbal. Documentarul a fost aplaudat timp de 10 minute de către spectatorii Fetivalului de Film de la Lucarno, unde a fost proiectat.

După vizionare, Cristian Chivu, titular al clubului din Milano, a declarat că "s-a regăsit" în acei copii români din filmul documentar. "Visurile lor erau şi ale noastre. Şi eu când eram mic îmi doream să devin un mare fotbalist, dar nu mă gândeam niciodată că voi ajunge unde sunt acum. Cu siguranţă a-i auzi în limba mea, pronunţând cuvinte atât de profunde, a însemnat pentru mine un mesaj foarte puternic."

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite