Creşteau câini de luptă lângă Vatican

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Creşteau câini de luptă  lângă Vatican
Creşteau câini de luptă lângă Vatican

Trei români şi-au dezvoltat o afacere bănoasă la Roma, unde creşteau 20 de câini de rasă pe care îi foloseau ziua la cerşit, iar noaptea la lupte cu pitbullii.

Proprietarii animalelor îşi construiseră o adevărată tabără pe malul Tibrului, la doi paşi de Vatican. Puii de labrador au fost eliberaţi în urma intervenţiei Poliţiei Municipale din Roma care a efectuat o razie la faţa locului.

Adăposturile improvizate ale câinilor au fost descoperite recent de bicicliştii care, din întâmplare, treceau pe lângă barăcile românilor şi erau agresaţi de patrupede.

Aceştia au anunţat poliţia care i-a surprins pe români în timp ce îşi antrenau animalele. Conaţionalii locuiau în două barăci din aluminiu, pe malul Tibrului, şi tot acolo au construit şi cuştile pentru cei 20 de câini.

Organele de ordine au solicitat românilor

documentele de identitate ale câinilor şi fişele lor medicale. Pentru că nu au putut dovedi că sunt proprietarii animalelor, aceştia au fost nevoiţi să povestească despre cum foloseau câinii.

Fără documente

Din vânzarea puilor de labrador, românii ar fi obţinut 50 de euro pentru fiecare exemplar, în condiţiile în care preţul unui pui de câine de rasă a cărui provenienţă este cunoscută şi care are fişa medicală înregistrată poate depăşi cu uşurinţă 500 de euro.

Pe lângă lipsa documentelor pentru patrupede, românilor le lipseau propriile acte de identitate. Astfel, la solicitarea poliţiştilor, doar o româncă din grup a prezentat cartea de identitate. Este vorba despre Florica Mucică (50 de ani), din Buzău, care a fost condusă la secţia de poliţie, împreună cu fiul ei şi un prieten. Câinii au fost preluaţi de centrul canin de la Muratella.

„Românii riscă pedeapsa cu închisoarea pentru că la cerşetoria cu câini se aplică aceleaşi legi şi pedepse ca pentru cerşetoria cu copii“, ne-a declarat inspectorul Marco Milani, şeful echipei de intervenţie a Poliţiei.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite