Cotidianul "Il Giornale" publică un bilanţ al criminalităţii româneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cotidianul "Il Giornale" a publicat ieri un articol care se vrea un rezumat al infracţiunilor comise de români în Italia în ultimele 12 luni. Traducem integral textul articolului fără

Cotidianul "Il Giornale" a publicat ieri un articol care se vrea un rezumat al infracţiunilor comise de români în Italia în ultimele 12 luni. Traducem integral textul articolului fără adăugiri sau corecţii. Articolul este semnat "Redacţia".

12 luni de criminalitate cu românii protagonişti

Un an de delicte, de lacrimi, sânge şi violenţă la umbra Cupolei (Cupola Vaticanului, n.r.). Un catalog de violuri, jafuri şi omucideri, vieţi întrerupte sau distruse pentru totdeauna. Cazuri arhivate sau pline încă de pasaje obscure. Poveşti tragice, violente, cu un unic factor comun; vionovaţii sunt toţi români. Iată o trecere în revistă schematică a cazurilor care au umplut paginile ziarelor în ultimele 12 luni.

August 2007. La două zile după "Ferragosto" (17 august, n.r.), Luigi Moriccioli, 60 ani, a fost lovit cu bâtele pe pista de la Tor di Valle (periferia sud a Romei, n.r.) de către doi tineri de 19 şi 15 ani. Moare după 40 de zile de agonie la spitalul San Camillo. Pe 21 august în schimb, regizorul Giuseppe Tornatore a fost jefuit în cartierul Aventino de trei români, doi majori şi un minor.

Septembrie 2007. În data de 26, în pasajul subteran al gării Nomentana un român a fost ucis şi alţi doi au fost răniţi. Şocantă dinamica crimei: victima a fost îngenunchiată înainte de fi justiţiată cu un glonte în ceafă. Este vorba de o reglare de conturi între organizaţii criminale din Bucureşti.

Cu două zile înainte, poliţia a arestat o bandă formată din trei români. Specialitatea lor era jefurirea cuplurilor de tineri care se retrăgeau în zona Tor Vergata (periferia de est a Romei, n.r.). Românii, proliferând ameninţări le luau telefoanele şi cardurile, iar în timp ce un membru al bandei ridica sume mici de bani de la cel mai apropiat bancomat, şeful bandei viola fetele. Pentru locuitorii din zonă arestul vinovaţilor a fost sfârşitului unui coşmar.

Octombtrie 2007. Italia se opreşte pentru a urmări trista poveste a Giovannei Reggiani, 47 de ani, soţia unui ofiţer superior al Marinei Militare. În apropierea gării Tor di Quinto, femeia a fost târâtă într-o baracă, violată şi apoi aruncată într-o groapă. Suntem în 30 octombrie. Moare la două zile după. Responsabil de această agresiune este Nicolae Romulus Mailat, un român de etnie rromă.

Decembrie 2007. În zona Giardinetti, (periferia de est a Romei, n.r.) o femeie de 34 de ani a fost sugrumată de soţul de care tocmai se separa. Suntem în 9 decembrie. Trei zile mai devreme, la Monterosi (Viterbo), din nou violenţă între români: doi bărbaţi de 29 şi 32 de ani sunt arestaţi pentru tentativă de omor. Cei doi sunt acuzaţi că au înjunghiat un român după un scandal izbucnit din nimic.

Ianuarie 2008. Un tânăr în vârstă de 17 ani îl înjughie cu 12 lovituri de cuţit pe concubinul mamei sale, Florin Codreanu, un muncitor de 35 de ani, rezident la periferia oraşului Aprilia. Anchetatorii suţin că motivul a fost gelozia. În aceeaşi zi, pe 5 ianuarie, două prostituate românce au fost ucise cu o lamă de băribierit de câtre Marian Negoiţă de 31 de ani.

Aprilie 2008. Ioan Rus, 37 de ani, în seara zilei de 17 aprilie înjunghie şi violează o studentă din Leshoto, la ieşirea din gara Storta, în Roma Nord. Dinamica, din fericire fără aceleaşi consecinţe, este o copie la indigo a agresiunii suferite de Giovanna Reggiani cu câteva luni înainte.

Iulie 2008. Pe 5 iulie, un cioban român de 26 de ani este arestat pentru că este considerat vinovat de uciderea unui agricultor de 85 de ani, omorât cu o tăietură la beregată pe câmpurile de pe lângă Monterotondo.

August 2008. Pe data de 12, în piaţa Pino Pascali, între strada Collatina şi Prenestina, doi români cu antecedente penale încercă să violeze o conaţională de 23 de ani, aflată într-a patra lună de sarcină.

Providenţială intervenţia rezidenţilor care aud strigătele fetei şi evită violul. În noaptea de 17 august Iulian Muscocea, 26 ani, îl ucide cu picioarele şi cu pumnii pe arhitectul roman Alberto Falchetti, după ce a avut cu acesta un raport sexual. În sfârşit, agresiunea de vineri noaptea, comisă de doi ciobani români, asupra unui cuplu de ciclo-turişi olandezi.

Sursa: Il Giornale.it

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite