Corul Stavropoleos, pe malul Tibrului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Corul Mănăstirii Stavropoleos din Bucureşi a susţinut ieri seară, la Roma, un concert de muzică liturgică. Evenimentul a anticipat pentru creştinii ortodocşi Sărbătoarea Floriilor. În

Corul Mănăstirii Stavropoleos din Bucureşi a susţinut ieri seară, la Roma, un concert de muzică liturgică. Evenimentul a anticipat pentru creştinii ortodocşi Sărbătoarea Floriilor. În biserica Sfântul Bartolomeu, din centrul Romei, grupul de preoţi a creeat o atmosferă bizantină. "Spectacolul din această seară l-am dedicat preoţilor şi episcopilor catolici care găzduiesc cu amabilitate comunităţile parohiale româneşti din Italia", ne-a spus Marius Lazurca, ambasadorul României pe lângă Sfântul Scaun.

Biserica Sfântul Bartolomeu găzduieşte altarul martirilor comunismului, unde sunt amintiţi şi preoţi români. Fiind promovat de parohiile româneşti de la Roma, evenimentul s-a bucurat de prezenţa a peste 200 de persoane. "Sunt impresionată de cântecele bizantine care demonstrează trecutul spiritual al României. Preoţii români, îmbrăcaţi în negru şi cu barbă, inspiră o sacralitatea aparte. Ar trebui să se organizeze mai des astfel de evenimente care pun într-o lumină favorabilă comunitatea românească" ne-a spus Gabiella Lenzi (67 ani), din Roma.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite