Copiii italieni, discriminaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actualele norme sanitare din Regiunea Piemonte au creat un caz de discrimininare a copiilor italieni faţă de copii străinilor. Dacă o familie cu un copil de vârstă mai mică de trei ani nu

Actualele norme sanitare din Regiunea Piemonte au creat un caz de discrimininare a copiilor italieni faţă de copii străinilor. Dacă o familie cu un copil de vârstă mai mică de trei ani nu are medic de familie (caz des întâlnit între familiile de străini) copilul va fi însris obligatoriu pe lista unui medic pediatru.

Dar în Piemonte, medicii pediatri sunt insuficienţi, au listele pline, caz în care tot legea locală spune că se poate recurge la un medic de familie. Astfel, copiii străinilor pot beneficia de asitenţă pediatrică de specialitate, în timp ce copii italienilor, nemaigâsind loc pe liste, vor trebui să se mulţumească doar cu serviciile unui medic generalist.

"Atât copiii italienilor, cât şi cei ai străinilor rezidenţi în Piemonte, au dreptul la asistenţă pediatrică. Actualele norme avantajează copiii cu părinţi străini, pe când copiii italienilor sunt trimişi la medicii de familie", a confirmat preşedinta Consiliului Regional Piemonte, Mariangela Cotto.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite