Copiii imigranţilor clandestini riscă să rămână fără documente conform Decretului Siguranţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Decretul pe tema siguranţei introduce obligativitatea pentru imigranţii din afara Uniunii Europene de a arăta permisul de şedere atunci când se căsătoresc, dar şi atunci când trebuie să înregistreze un nou-născut.  Decretul a fost aprobat de Senat, iar acum se află pe masa deputaţilor. Norma nu îi priveşte pe români, ei fiind comunitari.

ASGI (Asociaţia de Studii Juridice pentru Imigraţie ) a făcut o petiţie şi strânge semnături împotriva acestei propuneri.
Consiliul Comunal Torino s-a sesizat şi a aprobat cu 33 de voturi favorabile şi o abţinere  un proiect numit “Non vogliamo bambini invisibili” (Nu vrem copii invizibili), prin care invită parlamentarii să respingă această prevedere.

În proiect au expus consecinţele acestei norme: “Mamele fără permis de şedere vor evita să îşi înregistreze copiii la naştere. Ei vor rămâne fără documente şi vor fi anonimi pentru instituţiile italiene. Acestor copii fără identitate li se vor încălca toate drepturile fundamentale prevăzute de către convenţia ONU”.

Organizaţiile imigranţilor anunţă că vor face demonstraţii la nivel naţional în luna mai împotriva acestei măsuri şi a Decretului Siguranţei.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite