Copiii imigranţilor, în atenţia ONG-urilor italiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia "Save the children" Italia, cu sediul la Roma, împreună cu 12 tineri imigranţi, a organizat un parcurs de integrare în afara instituţiilor şcolare şi combaterea cazurilor de

Asociaţia "Save the children" Italia, cu sediul la Roma, împreună cu 12 tineri imigranţi, a organizat un parcurs de integrare în afara instituţiilor şcolare şi combaterea cazurilor de violenţă infantilă. Adolescenţii români şi romi din Peninsulă au acceptat implicarea în înţelegerea diferenţelor culturale.

Au mai participat adolescenţi cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani din Afghanistan, Ecuador, Republica Moldova, Noua Guinee şi Peru.

Cei implicaţi sunt în mare parte născuţi în Italia, cu un nivel mediu de trai, care locuiesc cu familia, în centre de primire sau, în cazul romilor, în tabere autorizate.

În Italia, minorii cu acte legale de şedere sunt în jur de 700.000, aproape 30% din totalul străinilor rezidenţi. În ultimul an, numărul lor a crescut cu 80.000, creştere datorată nou-născuţilor. Numărul copiilor străinilor neînsoţiţi a crescut de la 6.627 în anul 2004, la 7.548 în 2007, excluzând minorii din ţările nou-comunitare. În anul şcolar 2006 - 2007 copiii imigranţi înregistraţi la şcoală erau 501.445.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite