Copiii din Braşov şi Sanremo, exemplu de dialog intercultural

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grădiniţele "Guadalupe" din Sanremo şi "Sfântul Nicolae" din Braşov lucrează la un proiect comun de dialog intercultural. Cele două instituţii au aderat la un proiect european care

Grădiniţele "Guadalupe" din Sanremo şi "Sfântul Nicolae" din Braşov lucrează la un proiect comun de dialog intercultural. Cele două instituţii au aderat la un proiect european care propune crearea unor punţi de comunicare între formele de învăţământ dintre toate statele europene.

Iniţiativa a pornit din "oraşul florilor" italian, care a trimis un dosar de prezentare a activităţilor didactice la nivelul preşcolar italian. Coordonatoarea proiectului, Donatella Perilli, fascinată de istoria Castelului Bran, şi-a exprimat dorinţa de a transmite pasiune şi micuţilor de vârste preşcolare.

Grădiniţa din Braşov a răspuns afirmativ solicitărilor, cu imagini despre istoria instituţiei şi a oraşului, punând accent pe caracteristicile multietnice.

"În ciuda tensiunilor care par să dezbine cele două popoare, ambele sub steagul Uniunii Europene, copiii noştri au răspuns propunerilor venite din partea colegilor italieni pentru a învinge opoziţia interetnică", a venit răspunsul directoarei instituţiei din Braşov, Sofia Boltea.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite