Conturile curente ale italienilor, golite de hackeri români şi ruşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conturile curente care sunt abilitate să facă operaţiuni prin internet au devenit obiectivul principal al hoţilor informatici. De la începutul anului au fost furaţi peste 900.000 de euro din

Conturile curente care sunt abilitate să facă operaţiuni prin internet au devenit obiectivul principal al hoţilor informatici.

De la începutul anului au fost furaţi peste 900.000 de euro din conturi, iar 1.600 de italieni au depus plângere la Poliţia Poştală. Cifra este subestimată deoarece nu toţi clienţii fac reclamaţii, băncile rambursând mare parte din bani pentru a evita dăunarea imaginii.

„Fenomenul este îngrijorător şi se află în rapidă creştere. Atacurile informatice provin din ţările est europene: România şi Rusia. De la începutul anului am arestat opt piraţi informatici în Italia, toţi de naţionalitate română”, a declarat directorul general al Poliţiei Poştale, Domenico Vulpiani.

Din Estul Europei provine Mebroot, un software care este instalat de hackeri în computer şi care fură parola de acces a contului curent.

Procedura este simplă: în momentul în care clientul tastează datele de acces ale contului curent, acestea sunt transmise hoţilor. Se face un transfer da câteva mii de euro într-un cont din Italia, iar suma va fi trimisă de către terţi în ţările din estul Europei prin intermediul serviciilor de money transfer.

Aceste persoane numite şi „soldaţi” sunt recrutaţi în schimbul unui comision cu anunţuri de tipul: „Vrei să câştigi 500 de euro stând acasă?”. În anul 2008 au fost denunţaţi 370 de astfel de persoane, care, de cele mai multe ori, nu ştiu că sunt complicii unei înşelătorii.


Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite