Continuă campania de denigrare a românilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Italia, "român" tinde să devină un peiorativ la modă. Referindu-se la un rrom în plenul lucrărilor la Camera Deputaţilor, un parlamentar al partidului Alleanza Nazionale (AN) l-a numit

În Italia, "român" tinde să devină un peiorativ la modă. Referindu-se la un rrom în plenul lucrărilor la Camera Deputaţilor, un parlamentar al partidului Alleanza Nazionale (AN) l-a numit ieri român, deşi acesta e
născut în Italia.

La sfârşitul lunii aprilie, rromul italian Marco Ahmetovich, în stare de ebrietate, a provocat un accident rutier în care şi-au pierdut viaţa patru tineri italieni, cu vârste cuprinse între 16 şi 19 ani. Cu toată gravitatea accidentului, Ahmetovich a fost condamnat la doar 6 ani şi 6 luni de arest domiciliar, cu executarea la o pensiune, întrucât nu are domiciliul fix.

În urmă cu câteva săptămâni, un agent italian i-a propus să devină imaginea unei linii de îmbrăcăminte, "propulsându-l" astfel printre cele mai antipatice persoane din Italia.

Din păcate, în cursa nebună a mass-media italiană de a înlocui vechile sperietori, albanezii şi mafia, cu una nouă, românii, rromii au devenit în paginile ziarelor şi în buletinele de ştiri români. Chiar ieri, în parlamentul italian, deputatul Roberto Menia (AN) s-a referit la Ahmetovich cu apelativul "român", chiar dacă acesta este născut în Italia, din părinţi sârbi.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite