Consulul General la Torino a demisionat din cauza târgului de joburi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexandru Gheorghe Dumitrescu şi-a semnat demisia din funcţia de şef al Consulatului General al României la Torino. Demisia a fost confirmată de viceconsulul de la Torino, Petru Liţiu, care

Alexandru Gheorghe Dumitrescu şi-a semnat demisia din funcţia de şef al Consulatului General al României la Torino. Demisia a fost confirmată de viceconsulul de la Torino, Petru Liţiu, care spune că a aflat de demisie miercuri. Ministerului de Externe al României l-a înştiinţat pe fostul consul să se prezinte la Bucureşti pe data de 28 iulie.

Liţiu este actualul consul general interimar şi va rămâne în funcţie până la numirea noului şef al consulatului.

"Deocamdată nu ştiu cine este persoana care îl va înlocui pe consulul general Dumitrescu şi nici când aceasta va fi numită în funcţie. Legea nu prevede un timp limitat pentru interimat. Poate dura o săptămână sau câteva luni", a declarat Liţiu.

Demisia consulului general al misiunii diplomatice româneşti intervine pe fondul acuzaţiilor aduse consulatului general din partea unor oficialităţi române cu privire la mediatizarea slabă a târgului de joburi care a avut loc la Torino. Locul de desfăşurare a târgului a fost schimbat cu câteva zile înainte ca acesta să aibă loc, iar la târg nu au participat mai mult de 200 de români care se află în Italia.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite