Condiţiile de reîntregire a familiilor imigranţilor vor fi mai severe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia pentru probleme constituţionale din cadrul Camerei Deputaţilor pregăteşte o nouă normă legislativă cu privire la reîntregirea familiilor imigranţilor din Italia.

Comisia pentru probleme constituţionale din cadrul Camerei Deputaţilor pregăteşte o nouă normă legislativă cu privire la reîntregirea familiilor imigranţilor din Italia.

Deputata din partea PDL (Il Popolo della Liberta), Isabella Bertolini, a precizat că sistemul sanitar italian se află în pericol din cauza afluxului de imigranţi veniţi în Peninsulă în urma reîntregirii a familiilor. Bertolini a susţinut că sunt necesare reguli mai stricte pentru reîntregirea familiilor de imigranţi. Bertolini a citat în acest sens sistemul legislativ spaniol, potrivit căruia doar soţul/soţia sau fiii minori sunt acceptaţi în completarea familiei imigrantului.

Reprezentanta formaţiunii politice de centru-dreapta a propus în cadrul noii norme legislative o asigurare obligatorie pentru imigranţii care solicită reîntregirea familiei cu rude cu vârsta peste 60 de ani. Bertolini sugerează că în acest caz, solicitantul va trebui să aibă un venit de minimum 1.000 de euro lunar.

Bertolini este şi în favoarea extinderii termenului în care autorităţile să raspundă cererii solicitantului, deşi acesta oricum nu este respectat. În prezent, termenul prevăzut de lege este de 90 de zile pentru soluţionarea dosarului pentru reîntregirea familiei, dar acesta nu este respectat de cele mai multe ori. În Chesturile din oraşele mari, răspunsul la o astfel de cerere poate veni şi după şase luni. Bertolini a cerut extinderea acestui termen până la nouă luni.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite