Concert de binefacere pentru mamele singure din Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ONG-ul Enzo B. din Torino a organizat un concert, cu muzică uşoară şi populară, interpretată de două coruri. Acest concert a avut ca scop strângerea de fonduri pentru un proiect numit

ONG-ul Enzo B. din Torino a organizat un concert, cu muzică uşoară şi populară, interpretată de două coruri. Acest concert a avut ca scop strângerea de fonduri pentru un proiect numit "Mamma - Bimbo" (Mama şi copilul) care prevede construirea unei case-comunitate pentru tinerele mame necăsătorite din Târgu-Frumos.

La concert au participat în jur de 100 de persoane, printre care autorităţi locale şi câţiva români. Au lipsit reprezentanţii asociaţiilor româneşti, din cauza suprapunerii cu Forumul Asociaţiilor, organizat zilele acestea la Milano.

Liliana Petri (48 de ani), expertă în cooperare internaţională şi organizatoarea concertului, a fost mulţumită de prezenţa la concert. "Acesta este doar primul dintre concertele dedicate strângerii de fonduri pentru acest proiect. Va urma încă unul pe 15 iunie, iar ultimul va fi în octombrie. Banii strânşi până acum acoperă doar o parte din cheltuielile prevăzute", spune Liliana.

Primul proiect al ONG-ului Enzo B. fost construirea unei case-comunităţi pentru mamele singure şi copii lor, la Torino. Primul contact cu România l-au avut când au participat la un proiect al primăriei Torino în 2004. Iniţiativa prevedea însoţirea minorilor români aflaţi singuri în Italia, înapoi în localităţile de baştină.

Liliana a ajutat aceşti copii să fie reintroduşi în familiile de care aparţineau şi să-şi reia studiile întrerupte. Cum majoritatea dintre ei erau din zona Moldovei, membrii asociaţiei au început să îndrăgească locul. Situaţia socială şi economică a oraşului Tărgu-Frumos i-a convins să construiască aici casa-comunitate pentru mamele singure pe care le va găzdui şi le va ajuta să îşi găsească de muncă.

"Casa pe care am cumpărat-o este o fostă fermă. Pentru a o restructura şi a o aduce la standardele europene cerute avem nevoie de fonduri consistente. Noi am dat startul la primul concert de binefacere. Sperăm ca opinia publică din Torino va înţelege importanţa proiectului nostru şi va participa în număr cât mai mare la concertele viitoare".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite