Concert la Accademia di Romania din Roma

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Corul de muzică de cameră Preludiu va fi prezent în data de 9 decembrie la Accademia di Romania din Roma, pentru a susţine un concert extraordinar, cu ocazia apropierii Sărbătorii

Corul de muzică de cameră Preludiu va fi prezent în data de 9 decembrie la Accademia di Romania din Roma, pentru a susţine un concert extraordinar, cu ocazia apropierii Sărbătorii Crăciunului.

Corul va interpreta muzică religioasă, colinde, precum şi melodii de inspiraţie folclorică.

Grupul Preludiu este renumit atât în ţară, cât şi în străinătate, datorită participării sale la peste 60 de turnee internaţionale, în 24 de ţări din Europa, America şi Asia.

În anul 1995, corul de cameră Preludiu a fost recompensat cu “Premiul pentru un program excepţional”, în cadrul Festivalului Internaţional “George Enescu” din Bucureşti.

Turneul de Crãciun al corului de camerã Preludiu, membru al Centrului national de Artã “Tinerimea Românã” din Bucuresti va oferi publicului din Roma un concert de muzicã de o rarã frumusete.

În cei 35 de ani de activitate corul Preludiu a realizat peste 60 de turnee în 24 de tãri din Europa, America si Asia, ducând peste tot mesajul sãu de armonie.

Motiv pentru care cu ocazia celei de-a XIII-a editii a Festivalului International “George Enescu” (1995) corului de camerã Preludiu si dirijorului, maestrul Voicu Enãchescu, li s-a conferit “Premiul pentru un program exceptional” din partea Uniunii Interpretilor, Coregrafilor si Criticilor Muzicali din România.

În program muzicã sacrã, colinde, muzici din repertoriul romantic si de inspiratie folcloricã (Orlando di Lasso, Luca Marenzio, Giovanni Luigi da Palestrina, Lodovico da Vittoria, Edward Grieg, Paul Constantinescu, J.S.Bach, J.Offenbach, N. Ursu, N. Lungu, T. Jarda, V. Spãtãrelu, F. Donceanu, A. Pascanu).

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite