Cetăţenia italiană pentru copiii de ţigani duce la abuzuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul de interne italian, Roberto Maroni, a propus luni ca oricărui copil rom orfan din Italia să i se acorde cetăţenia italiană. Această intenţie a suscitat în

Ministrul de interne italian, Roberto Maroni, a propus luni ca oricărui copil rom orfan din Italia să i se acorde cetăţenia italiană.

Această intenţie a suscitat în rândul organizaţiilor umanitare, al oamenilor politici şi al cetăţenilor italieni întrebarea: câţi copii de romi fără părinţi există in Italia. Roberto Malini, preşedintele Grupului EveryOne, susţine că există sute de minori pe care autorităţile italiene i-au luat în grijă, pentru că părinţii nu aveau locuri de muncă si nici locuinţe. "False pretexte", afirmă Malini, deoarece mulţi dintre părinţi au, în România, case proprii. Concluzia asociaţiei citate - nu este luat în considerare domiciliul părinţilor din România. Unii dintre ţigani au fost ameninţati cu decăderea din drepturile părinteşti în cazul in care nu se intorc imediat in România.

În ultimul an, peste 27.000 de ţigani au fost alungaţi din Italia si au fost primiţi de ţări ca Spania, Franţa, Portugalia, Grecia si România, state apreciate pentru modul în care au evitat o catastrofă umanitară. Această eroare a fost conştientizată de ministrul de Interne italian. Prin propunerea de ieri, acesta încearcă doar să îndrepte lucrurile, după cum susţine reprezentantul Grupului EveryOne.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite