Cererea de menajere române a scăzut cu 60%

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cererea de menajere române a scăzut cu 60%
Cererea de menajere române a scăzut cu 60%

Mai mult decât pentru oricare altă categorie profesională accesibilă românilor din Italia, angajarea  menajerelor este direct influenţată de imaginea conaţionalilor în presa din Peninsulă.

În primele şase luni ale acestui an, numărul cererilor de angajare din partea italienilor a scăzut cu 60% pentru una dintre cele mai importante firme de intermediere din Roma.

„Telesoccorso Anziani“ lucrează în prezent cu 8.000 de menajere românce, pe care le-au plasat la familii care aveau nevoie de acest gen de personal.

Directorul Antonio Passaro ne-a mărturisit că dacă în 2008 erau angajate 100 de menajere pe lună, de la începutul anului numărul lor a scăzut la 40.

În timpul episoadelor ca „violul de la Guidonia” sau cel din parcul Caffarella, care au avut loc la Roma, în lunile februarie şi aprilie, numărul menajerelor angajate nu a depăşit cinci persoane. Tabloul complet al situaţiei rezultă comparând numărul total de angajări în 2008 şi 2009.

Dacă anul trecut au semnat un contract de muncă 840 de îngrijitoare românce, în primele şase luni ale acestui an au fost solicitate doar 120 de persoane.

Influenţaţi de ştirile negative despre români prezentate în flux continuu, mulţi bătrâni italieni au refuzat prezenţa menajerelor românce în casele lor.

„Noi nu lucrăm cu persoane pe care nu le cunoaştem. Fiecare aspirantă menajeră este recomandată de o rudă, veche angajată de-a noastră”, explică Antonio Passaro.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite