Ce pot face elevii români în vacanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii români care nu-şi pot petrece vacanţa în România au acces gratuit la programe create special să-i ţină ocupaţi. O asociaţie culturală din Torino organizează, pe timpul verii, activităţi dedicate celor 6.000 de elevi străini care frecventează liceele şi şcolile profesionale din oraş.

Între 15 iunie şi 13 septembrie, liceenii străini vor putea participa la laboratoare de teatru, la vizite ghidate în principalele puncte de atracţie culturală ale oraşului sau se vor dedica învăţatului în bibliotecile torineze.

Proiectul aparţine asociaţiei „Il Nostro Pianeta” (Planeta Noastră) şi face parte dintr-un proiect mai amplu de sprijin pentru studiu dedicat elevilor străini. Aceştia reprezintă 10% din totalul elevilor imigranţi din regiunea Piemonte.

Meditaţii cu studenţi voluntari

În program, în lunile iunie şi iulie, sunt laboratoare de teatru organizate de asociaţia de animaţie teatrală „CRAB” din Torino, activităţi ludice şi excursii de jumătate de zi în muzee şi parcuri.

În august, programul include deplasări în afara oraşului, la reşedinţa regală din Venaria, castelul din Rivoli şi catedrala de la Superga sau plimbări cu bicicleta. Odată cu apropierea începutului de an şcolar, tinerii se vor dedica studiului alături de studenţi voluntari.

„Nu cunoşti încă oraşul? Ţi-l arătăm noi“

Estela Maggiorotti, responsabila de proiect, a afirmat că nu este vorba de prima activitate de acest gen, în Torino, dedicată elevilor străini. „Scopul nostru este acela de a ajuta tinerii care nu s-au născut în Italia să cunoască bogăţiile şi oportunităţile culturale oferite de oraşul nostru”, ne-a declarat Maggiorotti.

Iniţiativa completează un alt proiect dedicat tinerilor, italieni şi străini, care locuiesc în Torino, şi care este organizat de primărie şi numeroase parohii. Este vorba despre „Estadò”, activităţi organizate în timpul verii pentru adolescenţi. Ajuns la cea de a XII-a ediţie, proiectul este dedicat tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14 şi 18 ani.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite