"Cazul Mailat m-a lăsat fără loc de muncă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O româncă a fost concediată de patronii italieni după ce a a fost audiată de Tribunalul din Roma în "Cazul Mailat". Gabriela Lingurar (41 ani), din Cisnădie (judeţul Sibiu), locuia

O româncă a fost concediată de patronii italieni după ce a a fost audiată de Tribunalul din Roma în "Cazul Mailat".

Gabriela Lingurar (41 ani), din Cisnădie (judeţul Sibiu), locuia împreună cu soţul ei în tabăra de la Tor de Quinto de la periferia Romei. Acolo s-a petrecut anul trecut, în octombrie, tragedia Giovannei Reggiani de care este acuzat ţiganul Romulus Mailat.

Numărul de telefon al Gabrielei se afla pe lista apelurilor efectuate de Mailat cu o zi înainte de a fi arestat si acuzat de crimă. Tiberiu Lingurar, soţul femeii, a împrumutat telefonul lui Mailat şi a sunat-o pe Gabriela. Consăteni din Avrig, Tiberiu şi Mailat se cunoşteau şi lucrau ocazional împreună. În ziua de 27 decembrie 2007, Gabriela a fost chemată la poliţie pentru a da explicaţii în legătură cu prezenţa numărului ei de telefon printre apelurile lui Mailat.

"Eu lucram ca menajeră în casa familiei Nusperlli, dar ei nu ştiau că în Italia locuiam "la baracă", în tabăra ilegală din Roma. Pentru că avem datorii în România, nici eu, nici soţul meu nu ne permiteam să stăm în chirie. În ziua când am fost chemată de poliţie, l-am rugat pe fiul patronului să mă însoţească", ne-a povestit Gabriela. Interogatoriul a durat şase ore şi pentru că a însoţit-o pe Gabriela inclusiv italianul a fost reţinut în acest înterval de timp.

Rezidenţa "la baracă"

Gabriela a lucrat cu contract timp de şase luni pentru familia Nusperlli. Mergea în tabăra Tor de Quinto de două ori pe săptămână, ca să-şi vadă soţul. Restul timpului îl petrecea având grijă de casa şi grădina familiei. În luna martie a primit preaviz de o săptămână să părăsească serviciul şi casa. "Mi-au spus că nu mai aveau încredere în mine, pentru că nu le-am spus că stăteam la baracă. Dacă ar fi ştiut, nu m-ar fi angajat niciodată. Eu mă consider o a doua victimă a acestei poveşti, pentru că nici măcar nu îl cunosc personal pe Mailat", ne-a declarat femeia.

Probleme cu sătenii de la Avrig


După ce a fost concediată, Gabriela s-a întors la Avrig ca să-şi vadă cei doi copii care au rămas în România. Foştii locatari ai taberei Tor de Quinto, majoritatea din Avrig, s-au întos în România, alungaţi de carabinieri. Când au auzit că a fost chemată la poliţie, mama lui Mailat a acuzat-o că a depus mărturie împotriva fiului ei. "Nu puteam să fac asta, pentru că nu eram acolo. Ştiu doar că sătenii din Avrig vorbesc despre faptul că Mailat încearcă să protejeze pe cineva", ne-a spus Gabriela.

Aceeaşi impresie o are şi Piero Piccinini, avocatul lui Romulus Mailat. "Lista numerelor de telefon este impresionantă şi cu toate asta, nimeni nu ştie nimic despre ceea ce s-a întâmplat în seara respectivă. Mailat riscă închisoarea pe viaţă, dar din declaraţiile contradictorii ale martorilor reiese că nu era singur la locul faptei şi va plăti şi pentru cel pe care-l protejează".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite