"Caut italian bogat, frumos şi… bătrân!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Româncele preferă italienii bogaţi, frumoşi şi mai în vârstă decât ele. Italienii preferă româncele pentru că sunt frumoase, harnice şi femei "de casă", ca mai toate cele din

Româncele preferă italienii bogaţi, frumoşi şi mai în vârstă decât ele. Italienii preferă româncele pentru că sunt frumoase, harnice şi femei "de casă", ca mai toate cele din Estul Europei.

Aceasta este concluzia unor agenţii matrimoniale din România care intermediază eventuale căsătorii între doamne şi domnişoare românce şi domni italieni. Şi pentru că suntem în era tehnologizării şi a calculatorului, nici iubirea nu a scăpat de această transformare. Din ce în ce mai multe persoane preferă întâlnirile online. Atenţie însă la escrocheriile sentimentale!

Dragoste la primul mail

Oana, de 25 de ani din Bucureşti, şi-a cunoscut iubitul pe internet în urmă cu şase ani: "Eram în anul doi de facultate când l-am întâlnit pe Ivan. El locuieşte lângă Salerno. Cinci ani am ţinut legătura pe messenger şi ne-am scris mailuri.

Acum un an a venit la Bucureşti, ne-am îndrăgostit şi am rămas împreună. De cele mai multe ori merg eu la el în Italia. Relaţia rezistă şi ne iubim foarte mult, chiar dacă suntem nevoiţi să comunicăm prin interent. Vrem să ne căsătorim, să facem copiii, am făcut planuri de viitor".

"Nu cred în relaţiile pe internet"

Părerile diferă însă, de la caz la caz, iar unele domnişoare sunt sceptice atunci când vine vorba de întâlnirile virtuale şi şansele de reuşită ale unei astfel de relaţii. Elenmary, 26 de ani din Bucureşti, nu crede în relaţiile pe internet: "L-am cunoscut pe iubitul meu în Calabria cu un an în urmă.

Este cu aproape zece ani mai mare decât mine. Folosim internetul pentru a comunica, dar nu cred în întâlnirile online. E normal să folosim internetul atunci când unul dintre parteneri e la 2.000 de kilometri distanţă, pentru a comunica, mai ales că telefonul e scump. Dar e nevoie de întâlniri reale", e de părere Elenmary.

Unele româncele "îi trag în piept" pe italieni

Chiar şi specialiştii care intermediază astfel de întâlniri vorbesc despre escrocheriile sentimentale la care apelează româncele: "S-a întâmplat de câteva ori ca anumite domnişoare să ceară bani italienilor din diferite motive şi să promită că se vor întâlni în Italia. Spuneau că vor folosi banii pentru călătorie. Bineînţeles că nu întâlneau niciodată, chiar mai mult nu le mai răspundeau acestora la telefon sau la e-mail-uri", spune Ramona Pal, reprezentant al agenţiei matrimoniale Romedicenter.

Pentru a evita astfel de cazuri, agenţiile încearcă să controleze cât mai riguros datele introduse de persoanele care se înscriu pe site-urile lor: "Avem zilnic înscrieri noi pe site, dar trebuie să facem o selecţie a acestor persoane, pentru că internetul oferă avantaje şi dezavantaje. Se pot înscrie persoane maliţioase sau doar curioase, aşadar noi le cerem să completeze anumite date. Le cerem, de asemenea, chiar şi copii ale actelor de identitate. Nu oferim serviciile noastre decât celor care au trimis toate datele şi au fost verificate de noi", atrage atenţia Ramona Pal.

Tinerele au încredere doar în nurii lor

Cele mai încrezătoare şi serioase în cazul întâlnirilor intermediate de agenţiile matrimoniale se dovedesc doamnele de peste 35 de ani.

Tinerele nu cred în puterea messengerului sau a mailului de a le ajuta să îşi întâlneasă marea iubire, după cum declară Ramona Pal: "Cele care în general duc la bun sfârşit înscrierea sunt în general doamne trecute de 35-40 de ani. Multe dintre tinere nu dau importanţă agenţiilor şi serviciilor noastre, acestea fiind foarte convinse că îşi găsesc singure partenerul. Ba mai mult, este o ruşine pentru ele să se înscrie într-o agenţie matrimoniala. Multe persoane din România au încă o părere greşită despre agentiile matrimoniale şi tind să le clasifice drept o cale către prostituţie".

Ce vor româncele?

Atunci când vine vorba de potrivire între românce şi italieni, cea mai mare compatibilitate este în cazul vârstei partenerului. Ei vor românce tinere, iar ele, italieni mai în vârstă, şi nu numai: "Cerinţele doamnelor din România se referă la aspectul fizic, starea lui materială şi ocupaţia potenţialului partener. Atunci când vine vorba de vârstă, diferenţa poate fi şi mai mare, nu impun cerinţe foarte stricte în acest sens.

Cetăţenii italieni caută de obicei partenere cu cel puţin zece ani mai tinere. Sunt atraşi de femeile draguţe, care se îngrijesc, care îşi doresc o viaţă de familie, femei care să se ocupe de copii şi de soţ şi care nu au ca obiectiv primar cariera şi competiţia", continuă cu bărbatul.

Italienii sunt atraşi de românce pentru că, în general, în ţările din Europa de Est femeile sunt frumoase, drăgăstoase, mai familiste şi afectuoase. Ei nu dau deloc importanţă condiţiilor economice sau ocupaţiei partenerei", spune Ramona Pal, reprezentant al agenţiei matrimoniale Romedicenter.

Dragostea pe internet, o iluzie

Sociologul Lazăr Vlăsceanu este de părere că şansele de reuşită ale unei relaţii virtuale depind de puterea celor doi de a face faţă realităţii.

De multe ori, "micul paradis" de pe messenger se poate transforma într-o dezamăgire atunci când cei doi sunt nevoiţi să treacă peste probleme impuse de lumea reală: "Chiar dacă în mediul virtual relaţia dintre cei doi e frumoasă, ea se poate sfârşi când cei doi se întâlnesc şi trebuie să se confrunte cu problemele de zi cu zi. O relaţie pe internet e confortabilă, ai impresia că o controlezi, ceea ce nu este adevărat. Fenomenul se dezvoltă însă din ce în ce mai mult şi nu mai poate fi stopat".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite