Căsătoria în Italia, un lux

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihaela Diaconu (28 ani), din Bacău, studiază la Torino. A hotărât să se căsătorească în Italia cu un tânăr camerunez, Christian Hissibini, de 23 de ani, dar nu mică i-a fost mirarea

Mihaela Diaconu (28 ani), din Bacău, studiază la Torino. A hotărât să se căsătorească în Italia cu un tânăr camerunez, Christian Hissibini, de 23 de ani, dar nu mică i-a fost mirarea când a aflat că autorizaţia pentru încheierea căsătoriei eliberată de către consulatul românesc o costă 215 euro. "Consider că această sumă este foarte mare - doar autorizaţia de căsătorie. Mai ales că nunta prevede cheltuieli substanţiale", ne-a declarat Mihaela."Faptul că trebuie să plătesc o sumă aşa de mare mi-a spulberat dorinţa de a mai face nunta aici. Sunt nevoită să merg în România să o fac". Christian, în schimb, trebuie să plătească pentru actele necesare eliberate de consulatul Camerunului în Italia 25 de euro. O diferenţă enormă pentru acelaşi tip de documente.

Consulul general la Torino, Alexandru Dumitrescu, ne-a declarat:"Această taxă este impusă prin lege de către Ministerul de Externe Român, încă din 1991. Noi nu putem decât să respectăm această lege şi să o aplicăm. Suntem conştienţi că această sumă este mare, dar ea depinde şi de ce acte cere fiecare ţară pentru încheierea căsătoriei. Italia cere patru documente. În alte ţări se cer mai puţine. În urma mai multor discuţii cu diaspora avute pe această temă, toate instituţiile diplomatice au întocmit un proiect prin care se propune diminuirea acestor taxe consulare, în aşa fel încât să fie mai accesibile.Acest proiect este încă în faza de propunere, deci nu se ştie când va fi discutat şi aprobat de către Parlament. Plângerile care se fac către consulat sunt binevenite, pentru că doar aşa se pot discuta şi rezolva problemele diasporei din Italia", a mai spus Consulul general.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite