Cărţi în limba maternă pentru deţinuţii români din Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centrul muncitorilor străini aparţinând Sindicatului CGIL, filiala Bologna, a lansat campania "Un libro per il carcere" ("Cărţi pentru deţinuţi"). Proiectul a fost conceput ca răspuns la

Centrul muncitorilor străini aparţinând Sindicatului CGIL, filiala Bologna, a lansat campania "Un libro per il carcere" ("Cărţi pentru deţinuţi"). Proiectul a fost conceput ca răspuns la solicitarea deţinuţilor străini de la închisoarea "Dozza", din Bologna, de a putea citi cărţi în limba maternă.

Campania este promovată de câţiva foşti deţinuţi italieni care sunt solidari cu imigranţii închişi, victime ale legii Bossi-Fini sau autori ai unor delicte mărunte. Ex-puşcăriaşii susţin că deţinuţii străini nu au şanse egale cu italienii de a le fi redusă pedeapsa, nu primesc vizitele celor dragi şi pot ieşi în aer liber doar trei ore pe zi. În consecinţă, aceştia au venit cu propunerea de a le da posibilitatea celor închişi să citească.

Campania "Cărţi pentru deţinuţi" a început în Bolognia, dar iniţiatorii vor să o extindă în toată Italia. A fost lansat un apel şi ambasadelor, consulatelor, firmelor sau persoanelor fizice, dispuse să doneze cărţi bibliotecilor din închisori. Cărţile vor fi în limba română, arabă, franceză, engleză, albaneză, rusă.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite