Carte gratuită pentru micuţii români

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Carte gratuită pentru micuţii români
Carte gratuită pentru micuţii români

Ediţia bilingvă româno–italiană a poveştii „Puf“ a scriitoarei Silvia Kerim a fost prezentată şi oferită copiilor români din Roma, la sfârşitul săptămânii trecute, la centrul comercial românesc „La Strada“.

Ideea editării acestei cărţi la Roma i-a venit Silviei Kerim ascultând postul naţional de radio.

„Am auzit într-o dimineaţă la Radio România Actualităţi că la librăria „La Strada“ din capitala italiană câţiva copilaşi prezentau un spectacol. M-a impresionat să-i aud că nu aveau fir de accent italienesc, deşi locuiau la Roma de câţiva ani“, povesteşte scriitoarea.

„Cartea se adresează celor peste 10.000 de copii şcolari şi preşcolari din Roma şi împrejurimi“, spune Valentin Dăeanu, directorul „La Strada“. „Am tipărit-o în circa 1.000 de exemplare. Cartea se distribuie gratuit şi este destinată în primul rând celor care vor să înveţe fie limba română, fie limba italiană“, a precizat Dăeanu.

Pe lângă prăjituri şi autografe, copiii au mai primit desene făcute pe loc de ilustratorul Anca Giura. Cartea cuprinde o singură poveste, despre o fetiţă care periodic merge la bunica ei, cu bunătăţi.

Fiind plictisită de acest drum, mama o sfătuieşte pe fetiţă „să se uite în jur pentru a descoperi bucuriile mici, firul de iarbă, pajiştea, casa cărturarului, câinele, pisicuţa pierdută care îşi aşteaptă stăpânul, ideea de a iubi viaţa în aspectele ei cele mai modeste“, povesteşte autoarea Silvia Kerim.

„Sunt bucuros, pentru că acum pot să citesc româneşte şi, dacă nu ştiu cuvinte în română, mă duc să văd ce înseamnă în italiană“, spune Ştefan (11 ani), al cărui tată este italian, iar mama este româncă din Piatra Neamţ.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite