Capcane pentru românce în anunţurile de angajare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La anunţurile de muncă din ziare şi de pe site-urile de profil postate de către românce răspund, de cele mai multe ori, persoane dubioase. În plus, italienii sunt încurajaţi de lipsa de

La anunţurile de muncă din ziare şi de pe site-urile de profil postate de către românce răspund, de cele mai multe ori, persoane dubioase.

În plus, italienii sunt încurajaţi de lipsa de precauţie a fetelor: pe lângă nume, număr de telefon, ele publică şi fotografii personale. Aceasta poate fi mai mult decât o invitaţie pentru bărbaţii care caută cu totul şi cu totul altceva decât o menajeră.
Reporterul „Adevărul” a investigat situaţia şi a dat la rândul său un anunţ în presa italiană. Textul acestuia a fost: „Femeie de origine română caută un loc de muncă pentru curăţenie, part-time sau full-time. Telefon ...”.

Telefonul nu a întârziat să sune. Primul este un bărbat care se recomandă ca fiind „un profesionist” de 60 de ani care locuieşte singur. El ar avea nevoie de o fată care să facă ordine în biroul său. Inevitabilă este întrebarea: „Eşti în Italia cu familia, eşti căsătorită?”

La auzul răspunsului afirmativ, spune că deocamdată atât voia să ştie şi închide brusc telefonul. Al doilea bărbat care sună spune de la bun început ceea ce doreşte de la fata pe care vrea să o angajeze: „masaje pe tot corpul”.  Şi el dorea să ştie dacă femeia este căsătorită sau nu.

Un al treilea bărbat trimite doar un mesaj în care scrie că este un tânăr de 27 de ani, singur, care îşi caută o parteneră de viaţă.

Alte românce, în încercarea de a-şi găsi un loc de muncă, au trecut prin întâmplări mult mai dramatice. Mihaela, 29 de ani, povesteşte: „Am fost contactată pentru curăţenie la birouri şi părea o persoană serioasă. Când urma să mă ducă pentru prima oară cu maşina la locul de muncă, a început să îmi facă avansuri. Când am refuzat, a început să ţipe: voi, româncele, căutaţi de muncă, dar când găsiţi nu vreţi să munciţi. Am sărit din maşină la primul semafor”

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite