Campania "Piazza di Romania", la Torino

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Torino va începe în 28 septembrie Campania diplomatică "Piazza di Romania" - Piaţa României, un proiect iniţiat de Ministerul Afacerilor Externe în cooperare cu Ministerul Culturii şi

La Torino va începe în 28 septembrie Campania diplomatică "Piazza di Romania" - Piaţa României, un proiect iniţiat de Ministerul Afacerilor Externe în cooperare cu Ministerul Culturii şi Cultelor şi Ministerul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Turism şi Profesii Liberale.

Scopul acestei campanii este de a promova valorile româneşti şi contribuţia pozitivă pe care românii o au în societatea italiană. De asemenea, campania "Piazza di Romania" îşi doreşte să ofere mai multa transparenţă summitului guvernamental dintre cele două ţări din octombrie, pentru a accentua avantajele obţinute în urma unor relaţii diplomatice.

Evenimentul se va desfăşura în perioada septembrie-octombrie la Torino, Roma şi Milano. Sloganul campaniei este "La Romania: un mondo da scoprire" ("România: o lume de descoperit").

Evenimente culturale şi artistice în Piazza Costello

La Torino, vor avea loc spectacole, expoziţii, simpozioane, seminarii, dezbateri cu participarea unor reprezentanţi de marcă din mediul academic, universitar, cultural, precum şi din rândul asociaţiilor profesionale şi al oamenilor de afaceri.

De asemenea, vor fi organizate, în Piazza Costello, evenimente culturale şi artistice. Din program fac parte proiecţii de filme româneşti, expoziţii de fotografie şi de pictură, spectacole de muzică şi dansuri populare, demonstraţii interactive ale unui olar, ale unui artizan care încondeiază ouă, ale unui artizan în broderie şi ţesătorie, ale unui cojocar din Vadastra, ale unui cioplitor în lemn, un spectacol de marionete pentru copii, cu Teatrul "Ţăndărică", un concert cu grupul coral "Mlădiţe de Tezaur" al Casei de Cultură "Ioan Ciordaş", din Beiuş, un concert Alexandru Bălănescu Quartet şi concertul final cu trupa Sistem.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite