Bonusul fiscal se va acorda şi imigranţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul italian a aprobat un decret prin care bonusul fiscal va fi acordat tuturor rezidenţilor, ceea ce include comunitarii şi extra-comunitarii. Acest bonus fiscal reprezintă o deducere fiscală

Guvernul italian a aprobat un decret prin care bonusul fiscal va fi acordat tuturor rezidenţilor, ceea ce include comunitarii şi extra-comunitarii. Acest bonus fiscal reprezintă o deducere fiscală extraordinară pentru anul 2009 de care vor putea beneficia pensionarii şi angajaţii cu venituri mici.

Modalitatea prin care se acordă acest ajutor este eliminarea taxei IRPEF de pe fluturaşul de salariu. Muncitorul care are un venit de maxim 22.000 de euro pe an poate depune o cerere către angajator până pe data de 31 ianuarie 2009, iar bonusul fiscal îi va fi acordat odată cu salariul pe luna februarie. În funcţie de valoarea venitului pe care îl are, va primi o sumă între 200 şi 1.000 de euro.

Această măsură fiscală nu putea fi limitată la o singură categorie de contribuabili aşa cum s-a făcut în cazul „cartelei sociale” care s-a acordat în vară doar cetăţenilor italieni. Cartela socială, cu valabilitatea de un an de zile are o valoare de 400 de euro, permite unui milion de bătrâni cu venituri mici să cumpere alimente şi să plătească facturile. 


Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite