Bologna: rromi ajutaţi de autorităţile italiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Familia din Bologna care şi-a piedut copilul cel mic într-un incendiu la începutul acestei săptămâni va primi ajutor atât de la localnici cât şi de la autorităţile italiene, informează

Familia din Bologna care şi-a piedut copilul cel mic într-un incendiu la începutul acestei săptămâni va primi ajutor atât de la localnici cât şi de la autorităţile italiene, informează site-ul de presă quotidiano.net.

În incediul pornit de la un scurt circuit în noaptea de duminica spre luni, a murit fiul cel mic, în vârstă de 4 ani, al familiei Drăghici, iar ceilalţi doi fraţi ai lui au suferit arsuri grave.

Familia cetăţenilor români de origine rromă este apreciată de vecinii italieni care sunt solidari cu aceştia şi încearcă să le ofere un sprijin.

Un ajutor a venit şi din partea Colegiului Constructorilor din Bologna, care i-a facut o ofertă de angajare lui Cristinel, pentru a facilitate creşterea celorlalţi doi copii ai săi, Petrişor şi Ionuţ. Tatăl copiilor va lucra ca zidar.

Un gest de solidaritate a manifestat şi primarul Bolognei, Sergio Cofferati, care a proclamat sâmbăta aceasta zi de doliu cu ocazia înmormântării copilului în rit ortodox, lângă baraca unde micuţul şi-a pierdut viaţa.

La funeralii vor participa şi reprezentanţii şcolii bologneze. Ei au afirmat că "vor continua să promoveze şi să uşureze integrarea educaţională a imigranţilor în societate, oferind ajutor celorlalţi doi copii ai familiei Drăghici".

În ceea ce priveşte situaţia celor doi fraţi care au supravieţuit incendiului, aceştia sunt încă sub îngrijire medicală.

Arsurile suferite sunt grave, însă nu le pun viaţa în pericol. Zilele acestea este programată operaţia la mână şi la gambă a fratelui cel mare, care are arsuri de gradul III.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite