Blestemul gunoaielor Italiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sudul Italiei se confruntă cu tone de gunoaie care zac pe străzi, punând în pericol sănătatea publică. Asta pentru că suveranitatea mafiei în anumite zone nu poate fi învinsă şi atunci

Sudul Italiei se confruntă cu tone de gunoaie care zac pe străzi, punând în pericol sănătatea publică. Asta pentru că suveranitatea mafiei în anumite zone nu poate fi învinsă şi atunci statul italian trebuie să plătească pentru distrugerea gunoaielor în Germania sau depozitarea lor în România.

Dar şi aici intervine o problemă care ţine de colectarea diferenţiată a gunoiului menajer, care în Sud este practic inexistentă. Astfel, nu toate gunoaiele sunt tratate în alte ţări, mare parte fiind trimise spre centrele de sortare şi neutralizare a deşeurilor considerate toxice sau periculoase.

Într-o astfel de fabrică lucra Martin Doru (47 ani), chiar pe o macara de sortare a gunoiului. Din păcate, într-un lot de gunoi, cantitatea de spray-uri era mult mai mare decât ar fi fost normal.

Acţiunea macaralei a provocat o explozie care incendiat şi alte materiale inflamabile care se găseau printre gunoaie. Românul a murit acum două zile, încercând să se salveze din cabina macaralei. El a lăsat în urmă o soţie şi trei copii. Un alt coleg italian a fost atins de flăcările exploziei şi se află acum în stare gravă la spitalul din Pisa.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite