Biciclete de la „Rabla“ la Satu Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În trend cu tendiţele de adoptare a unui stil de viaţă cât mai sănătos şi sub sloganul „Să ne îmbunătăţim calitatea vieţii mergând pe bicicletă“, firma „Sportler“,din Bolzano, Italia, a îmbinat utilul personal cu ajutorul dat altora.

Compania a lansat în aprilie un program promoţional de recuperare a vehiculelor pe două roţi în toate cele 20 de filiale ale sale din regiunea Trentino-Alto Adige (nordul Italiei) şi din Austria.

Astfel, toţi cei care doreau să cumpere o bicicletă nouă puteau beneficia de o primă de casare care ajungea până la 500 de euro, dacă dădeau la schimb o bicicletă folosită în stare de funcţionare.

19 ani de colaborare

Au fost adunate astfel peste 750 de biciclete care, prin colaborarea dintre Caritas Bolzano şi Caritas Satu Mare, au ajuns la românii din Maramureş.

Contactată de către reporterul „Adevărul“, Tünde Löchli, director la Caritas Satu Mare, a spus:“Colaborăm cu organizaţia Caritas Bolzano de 19 ani şi mereu au fost alături de noi, cu diverse tipuri de ajutoare. De această dată am primit biciclete. Aceste biciclete vor fi destinate atât copiilor care locuiesc departe de şcoală şi nu au un mijloc de transport în comun, cât şi muncitorilor sezonieri proveniţi din rândul şomerilor“.

Peter Seebacher, responsabilul Biroului de presă al firmei Sportler, a declarat la rândul său: „A fost o acţiune destinată celor care nu au posibilitatea de a-şi cumpăra o bicicletă,  făcută cu suflet şi care reprezintă un început de drum“.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite