Beţe-n roate pentru 20 de români care au mers la vot

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi români care au dorit să voteze sâmbătă la Roma au fost nevoiţi să aştepte timp de aproape patru ore la coadă. Secţia de votare din Fiumicino, situată pe strada Giuseppe Fontana,

Mai mulţi români care au dorit să voteze sâmbătă la Roma au fost nevoiţi să aştepte timp de aproape patru ore la coadă. Secţia de votare din Fiumicino, situată pe strada Giuseppe Fontana, a fost teatrul unei confruntări între 20 de români sosiţi pentru a-şi exercita dreptul de vot şi o parte din comisia de supraveghere. În jurul orei 9.00, grupul a intrat în sediul electoral, paşnic şi având toate documentele necesare votului, cărţi de identitate şi fişe electorale.

Fără ezitare, reprezen­tanţii partidelor care alcă­tuiau comisia de supraveghere ­s-au împărţit în două tabere: cei care doreau să împiedice românii să voteze şi cei care voiau să-i lase la urne. Disputa a luat proporţii, fiind necesară intervenţia carabinierilor, care au calmat situaţia.

Pretextele refuzului au mers de la ora prea ma­tinală, în baza unei presupuse circulare a Prefecturii Romei prin care imigranţii ar fi avut dreptul de a vota doar după ora 11.00, până la aspecte birocratice legate de documentele de şedere ale românilor. Problemele legate de actele de şedere au fost ignorate de comisie după ce românii au stat la coadă de patru ori, timp de trei ore şi jumătate. La ora 13.00, fără a mai putea invoca nicio piedică imaginară sau reală, comisia a fost nevoită să consemneze votul celor 20 de români.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite