Berlusconi gafează din nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Imigraţia rămâne pentru italieni un subiect arzător. Este şi motivul pentru care Berlusconi a insistat pe acest subiect în recenta campanie electorală. Acum pare că scandalul pe care

Imigraţia rămâne pentru italieni un subiect arzător. Este şi motivul pentru care Berlusconi a insistat pe acest subiect în recenta campanie electorală.

Acum pare că scandalul pe care l-a provocat se întoarce împotriva lui. Conducând o alianţă de dreapta, cu multe legături în lumea catolică, Berlusconi se vede în situaţia de a încerca să împace şi Vaticanul, şi aliatul de extremă dreaptă Liga Nordului, pe tema introducerii infracţiunii de imigraţie ilegală în legislaţia italiană.

Declaraţii contradictorii

Într-o recentă declaraţie făcută în faţa presei, Berlusconi a spus textual: "În Italia, ar fi bine să nu existe infracţiunea de imigraţie ilegală". Aliaţii din Ligă s-au alarmat, ameninţând cu măsuri drastice.

Ieri dimineaţă, Berlusconi a revenit asupra subiectului, dând vina pe presă: "Era doar o opinie personală şi nu avea legătură cu linia abordată de guvern". Declaraţia a fost făcută cu ocazia depunerii în parlament a propunerii legislative privind infracţiunea de imigraţie ilegală. În proiectul de lege este prevăzută o pedeapsă de până la patru ani de închisoare.

În cazul în care va trece de parlament, legea i-ar viza direct pe imigranţii români care după trei luni de şedere în Italia nu pot demonstra că au un venit lunar.

Era doar o opinie personală şi nu avea legătură cu linia abordată de guvern
Silvio Berlusconi,
premierul Italiei

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite