Berlusconi se ceartă cu aliaţii săi din cauza imigranţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După o perioadă de tăcere, premierul italian intervine în problema instituirii în Italia a infracţiunii de imigraţie ilegală. Contextul nu este deloc întâmplător, întrucât la

După o perioadă de tăcere, premierul italian intervine în problema instituirii în Italia a infracţiunii de imigraţie ilegală. Contextul nu este deloc întâmplător, întrucât la sfârşitul săptămânii trecute, Italia a fost criticată atât de ONU cât şi de Vatican pentru intenţia de a închide clandestinii împreună cu infractorii de drept comun.

Dacă reproşurile venite de la ONU pot fi considerate "normale", pentru că vin din partea Înaltului Comisariat pentru Refugiaţi, nu acelaşi lucru se poate spune despre declaraţiile venite de la Înaltul Scaun. Confirmarea vine din faptul că Berlusconi a intervenit într-o problemă în care părea că a dat mână liberă aliaţilor din Liga Nordului, care îşi doresc foarte mult să adauge în codul penal italian această "infracţiune".

După întâlnirea de marţi cu preşedintele francez Sarkozy, premierul a declarat: "Nu vreau să mă cert cu Vaticanul, cu lumea catolică şi cu Partidul Democrat (opoziţia, n.r.), riscând apoi să mă trezesc cu toate puşcăriile pline". Ministrul de Interne, Roberto Maroni (Liga Nordului), s-a declarat surprins de schimbarea de poziţie a primului ministru, dar în acelaşi timp a anunţat că nu va renunţa la ideea partidului său.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite