Bătăușii călugărilor de la Belmonte și-au recunoscut fapta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În decembrie 2008 doi români au fost arestați cu acuzația de violență asupra unor călugări, în urma refuzului acestora din urmă de a le împrumuta bani

Ar putea fi vorba de o răzbunare. Cei patru români care au intrat, pe 26 august 2008 în mănăstirea Sacro Monte de la Belmonte, la câţiva kilometri de Torino, şi au bătut cu bâte patru călugării, și-au recunoscut fapta. Ei au declarat, potrivit procurorului de la Ivrea, Elena Daloisio, că au reacţionat în mod agresiv în momentul în care planul lor de a fura bani din mănăstire a eşuat. Şi atunci s-ar fi răzbunat pe călugări. Trei au fost internaţi la spital dar rănile s-au vindecat într-o lună, în schimb un al patrulea, Sergio Baldin, a fost internat la spital cu traumatism cranian şi a ieşit din comă abia după o lună.
El se află încă internat la spital.

Ipoteza procuraturii torineze este însă diferită faţă de versiunea celor doi români: motivul agresiunii ar putea fi refuzul din partea călugărilor de a mai împrumuta bani lui Emilian Sliveanu, de 22 de ani. Bărbatul, unul dintre cei doi care au mărturisit, fusese găzduit în mănăstire în 2007 şi îi ajuta pe călugări la muncile de zi cu zi. După o perioadă, Slivneanu a plecat, continuând să ceară bani cu împrumut de la călugărul Sergio Baldin, care a fost bătut în modul cel mai brutal şi este încă internat la spital.

Pe 26 august, românul s-ar fi întors la mănăstire, sigur că va găsi o sumă mai mare de bani, adunaţi în timpul unei sărbătorii religioase din Belmonte, cu căteva zile înainte. Când nu au găsit banii, după ce au cotrobăit în zadar în chiliile călugărilor, ar fi început să-i bată pe călugării care se aflau în acel moment la cină.
Împreună cu Slivneanu mai fuseseră arestaţi, în decembrie 2008, Viorel Iulian Vrabie, fraţii George şi Florin Bineaţă.
Călugării nu vor să comenteze fapta celor doi români. Nu vor altceva decât să îl aibă înapoi la mănăstire pe Sergio Baldin.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite