Băsescu: "Veltroni va pierde alegerile din Italia"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traian Băsescu a declarat ieri într-o conferinţă de presă cu jurnaliştii italieni prezenţi la Bucureşti că Veltroni va pierde alegerile pentru primăria Romei, relatează "Il

Traian Băsescu a declarat ieri într-o conferinţă de presă cu jurnaliştii italieni prezenţi la Bucureşti că Veltroni va pierde alegerile pentru primăria Romei, relatează "Il Messaggero".

Preşedintele nu a uitat tensiunile apărute după moartea Giovannei Reggiani. În ciuda precizărilor sale, el consideră că relaţiile actuale cu Roma sunt foarte bune.

Preşedintele român a lansat şi un pronostic electoral: "Cred că Veltroni va pierde alegerile; nu o spun din cauza declaraţiilor făcute după uciderea Giovannei Reggiani".

"Nu vreau să creez confuzie, dar, din ceea ce ştiu din sondaje, Berlusconi va câştiga alegerile", a adăugat el.
Băsescu a vorbit şi despre cerşetorii din centrul istoric al Romei: "La Roma sunt multe persoane care cerşesc în apropiere de monumente, la Bucureşti nu", a spus şeful statului, amintindu-şi de experienţa sa din perioada în care a fost primar al capitalei României.

Pe de altă parte, după ce "România a trimis în Italia un număr mare de poliţişti, aceştia, împreună cu cei italieni, au dat o mâna de ajutor în combaterea grupărilor de infractori".

Cioroianu: "Barăcile din Roma ar fi de neîngăduit la Bucureşti"

"Aşa cum statul român are obligaţia să protejeze cetăţenii italieni care trăiesc în România, aceeaşi obligaţie o are şi guvernul italian", a declarat ministrul de externe, Adrian Cioroianu.

Cioroianu a subliniat: "Declaraţiile primarului Romei, Walter Veltroni, au fost interpretate ca şi cum românii ar fi o ameninţare pentru Italia". Referindu-se şi la decretul de siguranţă, ministrul a declarat: "Nu sunt convins că Veltroni a vrut să spună acest lucru, pentru că îl consider un om politic matur".

"Nu toţi romii sunt delincvenţi şi nu toţi românii din Italia sunt romi", a adăugat şeful diplomaţiei române.
"Barăcile care au apărut la Roma, în ultimii ani, ar fi de neîngăduit la Bucureşti", a spus Cioroianu. După ce şi-a amintit cât de dificil a fost pentru guvernul român şi pentru cel italian să gestioneze criza generată de moartea Giovannei Reggiani.

Ministrul a subliniat că, din punctul său de vedere, "statul italian a interpretat greşit permisivitatea. Acele barăci din Roma nu există în România. Dacă o comunitate de romi s-ar stabili într-un parc din Bucureşti, cu corturile, poliţia ar face imediat controale şi i-ar alunga".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite