Bani mai mulţi pentru a obţine rezidenţa în Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un nou decret de lege anunţă modificarea din luna noiembrie a sumei minime anuale necesară pentru ca cetăţenii comunitari să poată obţine rezidenţa pe teritoriul Italiei. Toţi

Un nou decret de lege anunţă modificarea din luna noiembrie a sumei minime anuale necesară pentru ca cetăţenii comunitari să poată obţine rezidenţa pe teritoriul Italiei.

Toţi cetăţenii comunitari au dreptul la liberă circulaţie în Italia pentru o perioadă de trei luni. După această perioadă, cei care vor dori să rămână pe teritoriul Italiei se vor înscrie la Evidenţa Populaţiei după îndeplinirea anumitor condiţii. Este necesar un contract legal de muncă sau să se demonstreze existenţa resurselor economice suficiente pentru a se întreţine pe sine şi, unde este cazul, rudele aflate în întreţinere, plus o asigurare medicală.

Venitul minim care trebuie vărsat într-un cont bancar italian nominal este de 5.142 de euro pentru anul 2008, sumă egală cu ajutorul social acordat de statul italian. Pentru fiecare membru al familiei aflat în întreţinere se cere încă jumătate din sumă, 2.571 de euro. Solicitantul comunitar care are doi sau mai mulţi copii în întreţinere cu vârsta mai mică de 14 ani, trebuie să aibă un venit anual de cel puţin 10. 285 de euro.

Dacă în ianuarie 2007 şi până la momentul actual pentru înscrierea la Evidenţa Populaţiei venitul obligatoriu trebuia să fie de 5.061pentru un cetăţean comunitar, acesta va creşte cu 81 de euro.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite