Bandă criminală arestată la Torino

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O bandă mixtă de 21 de persoane, români şi albanezi, a fost arestată ieri la Torino. Trei dintre membri grupului, un român şi doi albanezi, au fost acuzaţi de favorizare şi exploatare a

O bandă mixtă de 21 de persoane, români şi albanezi, a fost arestată ieri la Torino. Trei dintre membri grupului, un român şi doi albanezi, au fost acuzaţi de favorizare şi exploatare a prostituţiei, iar restul de 18, de asociere în vederea comiterii infracţiunii de jaf, furt de autoturisme, precum  şi vindere de utilaje şi excavatoare furate de pe şantiere. Maşinile şi utilajele erau furate în special din nordul Italiei, după care erau revândute în România.

Infractorii recrutau, de asemenea, tinere femei fără domiciliu stabil, de obicei orfane, direct de pe stradă sau din orfelinatele din România, promiţându-le un loc de muncă în Italia.

O dată ajunse in Peninsulă, femeile erau obligate să se prostitueze. Potrivit cercetărilor poliţiei, se pare că exploatatorii erau în contact cu o parte din personalul orfelinatelor din România, care le furniza date despre tinerele cu o situaţie financiară mai dificilă şi mai uşor de atras în capcană.  Autorităţile italiene cercetează  în prezent cazul, beneficiind şi de sprijinul poliţiei române.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite