Băncile italiene mizează tot mai mult pe imigranţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Raportul anual al Băncii Centrale italiene (Bankitalia) relevă faptul că în anul 2007 volumul tranzacţiilor financiare ale imigranţilor a atins nivelul de 5,8 miliarde de euro,

Raportul anual al Băncii Centrale italiene (Bankitalia) relevă faptul că în anul 2007 volumul tranzacţiilor financiare ale imigranţilor a atins nivelul de 5,8 miliarde de euro, înregistrând astfel o creştere cu 35% în raport cu 2006.

Cu ocazia recentei prezentării a raportului, Mario Draghi, guvernatorul Bankitalia, a precizat că în anumite regiuni din centrul sau nordul Italiei, imigranţii constituie o prezenţă importantă pe piaţa forţei de muncă.

Aceştia se regăsesc în special în domeniul hotelier, al construcţiilor, precum şi în domeniul asistenţei sociale sau casnice. Conform raportului, gradul de ocupare a locurilor de muncă al străinilor e net superior italienilor.

În timp ce 83,3% din barbaţii imigranţi munceau în 2007, doar 69,9% dintre italieni aveau un loc de muncă. În ce priveşte procentajul femeilor, 51,3% dintre imigrante erau angajate, iar în rândul italiencelor, doar 46,3% munceau.

Raportul Băncii Centrale mai precizează că transferurile internaţionale efectuate de imigranţi în 2007 au înregistrat o creştere semnificativă. Sursa indică faptul că principalele ţări destinatare ale fluxurilor bancare sunt China, România, Filipine şi Maroc.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite