Avocatul de stradă, numai bun pentru români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rezidenţa sau medicul de familie, denunţurile pentru prostituţie sau furturile sunt câteva dintre problemele generice ale celor aproximativ 200 de români care au apelat la serviciile

Rezidenţa sau medicul de familie, denunţurile pentru prostituţie sau furturile sunt câteva dintre problemele generice ale celor aproximativ 200 de români care au apelat la serviciile "Avocatului de stradă" "Avocatul de stradă" este un ONG înfiinţat la Bologna în anul 2000.

În prezent, are birouri în toată Italia, de la Taranto şi până la Treviso. "Lucrăm numai cu persoane care nu au un venit lunar, dar au nevoie de consultanţă legală. Una dintre marile problemele cu care s-au confruntat românii de la intrarea în Uniunea Europeană, a fost asistenţa medicală. Condiţia de cetăţeni neocomunitari, nu le mai dădea dreptul la îngrijiri medicale gratuite iar fără un contract de muncă, nu se puteau înscrie în cadrul sistemului sanitar italian", ne-a spus Jacopo Fiorentino de la biroul de presă al asociaţiei "Avocatul de stradă".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite