Autorităţile italiene redeschid cazul "Umbrela ucigaşă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorul din cadrul Ministerului Public pentru Minori din Roma a cerut judecarea imediată a tinerei Constantina Ispas, tânăra care o însoţea pe Doina Matei, atunci când aceasta a ucis-o pe

Procurorul din cadrul Ministerului Public pentru Minori din Roma a cerut judecarea imediată a tinerei Constantina Ispas, tânăra care o însoţea pe Doina Matei, atunci când aceasta a ucis-o pe italinca Vanessa Russo, relatează "Il Messaggero".

Procurorul o acuză pe Constantina de "favorizare personală" a ucigaşei. Ea nu a avut o răspundere în uciderea Vanessei, dar a ajutat-o pe prietena sa, Doina Matei, să fugă.

Constantina s-a întors în Romănia şi locuieşte împreună cu mama sa. Ea a împlinit 18 ani în urmă cu o lună. În data de 16 aprilie, ea va trebui să se prezinte la Tribunalul din Roma pentru proces.

Cererea de judecare a fetei se bazează pe declaraţiile făcute de Constantina în momentul arestării ei, împreună cu Doina Matei.

Doina Matei a ucis-o pe italianca Vanessa Russo, în vârstă de 22 de ani, înfigându-i o umbrelă în ochi în timpul unei altercaţii izbucnite între cele două tinere, în aprilie 2007, în staţia Termini a metroului din Roma. Românca a fost condamnată în decembrie la 16 ani de închisoare pentru omor prin imprudenţă, deşi procurorii afirmau că este vorba de omor calificat.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite