Atenţie, se fură colete trimise din Italia!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Imigranţii români din Peninsulă încearcă să compenseze absenţa de lângă copii sau părinţi trimiţând în ţară pachete cu dulciuri, haine, bijuterii şi bani. Astfel, cu o

Imigranţii români din Peninsulă încearcă să compenseze absenţa de lângă copii sau părinţi trimiţând în ţară pachete cu dulciuri, haine, bijuterii şi bani.

Astfel, cu o săptămână înainte de Paşte, transportatorii, mari şi mici, sunt încărcaţi până la refuz cu tone de colete a căror destinaţie finală sunt oraşele şi satele României. Cum transportatorii nu oferă garanţii şi niciun tip de act expeditorului, ei nu pot fi traşi la răspundere în cazul în care pachetul sau banii nu ajung la destinaţie.

Este cazul unei firme gălăţene al cărei microbuz a plecat din Torino duminică şi care, marţi, a predat rudelor nerăbdătoare din ţară doar resturi ale cadourilor aşteptate. "Au spus că li s-a răsturnat remorca şi s-au desfăcut pachetele.

Eu am trimis două colete fiicei mele, iar unul nu a ajuns", ne-a spus Elena Olaru (47 de ani), din Bârlad. Întâmplarea nu este unică, în trecut alte două firme aplicând acelaşi tip înşelătorie. În funcţie de mărimea microbuzului sau a remorcii, valoarea efectivă a unui transport poate depăşi câteva zeci de mii de euro.

Păgubiţii doar se înfurie şi nu iau nicio măsură legală. Ei nu depun plângeri la autorităţi. Încurajaţi de "reuşitele" lor, după o perioadă de câteva luni de absenţă, "transportatorii" revin pe piaţă şi păcălesc zeci şi zeci de români creduli.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite