Atenţie la amenzile rutiere primite în UE!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mare atenţie la infracţiunile rutiere comise în alte state membre ale UE, decât cel de origine. Dacă în prezent cei care depăşesc viteza legală sau încalcă alte reguli de circulaţie pot

Mare atenţie la infracţiunile rutiere comise în alte state membre ale UE, decât cel de origine. Dacă în prezent cei care depăşesc viteza legală sau încalcă alte reguli de circulaţie pot „fenta” legea, neplătind amenda,  în curând nu va mai fi posibil.

Comisia Europeană pregăteşte un nou proiect legislativ, care vizează sancţionarea automată, la domiciliu, a autorilor de infracţiuni în spaţiul european, precizează NewsIn.

Până acum, şoferii străini care nu plăteau amenzile pe loc, promiţând că le plătesc în 24 sau 48 de ore, scăpau de pedeapsă. Ei nu plăteau amenzile şi figurau doar în baza de date a ţării respective, fără a primi sancţiunea la domiciliu.

Cele mai frecvente infracţiuni sunt depăşirea vitezei legale, rareori pedepsită în statele membre UE, nerespectarea culorii roşii la semafor, consumul de alcool la volan sau nerespectarea regulii de purtare a centurii de siguranţă. Aproximativ 15% din cazurile de exces de viteză din UE sunt comise de şoferi străini.

Pentru a reduce procentul de 75% al accidentelor cu victime cauzate de aceste nereguli de circulaţie, noul proiect legislativ va permite statelor membre să transmită cu uşurinţă între ele datele şoferilor amendaţi în trafic. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite