Arestaţi după ce s-au filmat cum incendiază tabere de rromi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La începutul acestei săptămâni au fost arestaţi doi dintre italienii care au atacat în luna mai a acestui an taberele de ţigani de la Napoli.

Violenţele au fost declanşate de o presupusă tentativă de răpire a unui copil de către o ţigancă de naţionalitate română.

Persoane necunoscute au incendiat taberele situate în cartierul Ponticelli din Napoli, iar ţiganii au părăsit în fugă oraşul, în unele cazuri escortaţi de poliţie.

În urma escaladării violenţelor, Flora Martinelli, mama copilului care se presupune că ar fi fost victima tentativei de răpire, a declarat: ”Nu doream să se ajungă până aici. Ţiganii sunt răi şi trebuie să plece, dar în mod paşnic şi civilizat.”

La jumătate de an de la evenimente, poliţia a arestat doi italieni acuzaţi de incendiere, jaf şi distrugere de bunuri private - Gennaro Cozzolino, 26 ani, şi Massimo Ascione, 18 ani.

Cei doi au fost arestaţi după ce au postat pe internet, pe site-ul Youtube.com, o înregistrare video a atacurilor din mai. Poliţiştii i-au reţinut pe cei doi după ce i-au identificat în înregistrarea respectivă. Autorităţile caută în continuare alţi zece suspecţi în acest caz. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite