Apel către ministrul italian de Justiţie pentru a impiedica xenofobia judiciară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul naţional al Partidului Identitatea Românească (PIR) a cerut să se înceteze arestarea cetăţenilor români în cazurile în care nu există alţi ţapi ispăşitori

PIR a facut un apel ministrului de Justiţie din Peninsulă, Angelino Alfano, să ia măsuri pentru a controla episoadele de xenofobie şi rasism la nivel judiciar în ceea ce priveşte cetăţenii români.

Secretarul naţional al partidului, Mihai Muntean, a cerut respectarea articolului 3 din Constituţia italiană, care pune toţi cetăţenii la acelaşi nivel social şi juridic.

În apel se precizează că în acest moment “există o evidentă obstinenţă investigatorie şi judiciară în ceea ce priveşte cetăţenii români”. Aceştia “nu se bucură de toate drepturile judiciare şi constituţionale, care ar trebui să fie garantate tuturor”.

Reacţia partidului Identitatea Românească se referă la rezultatele negative ale testelor ADN efectuate celor doi români arestaţi pentru violul din parcul Caffarella de pe 14 februarie. Alte trei episoade sunt în centrul atenţiei în apelul făcut de partidul românesc.

Primul este din 2004, când Daniel Florin Bejan a fost dezvinovăţit de testul ADN, după ce fusese condamnat în primul grad la 30 de ani de închisoare.

Al doilea episod se referă la doi fraţi, Adrian şi  Gheorghe Florin Nichiţean, arestaţi pe 15 septembrie 2007 cu acuzatia de a fi violat o prostituată şi eliberaţi, tot datorită testelor ADN. abia după câteva luni de închisoare.

Al treilea caz este cel al unei minore românce, condamnată de tribunalul din Napoli la 3 ani şi 8 luni de închisoare în urma unui proces în care nu i s-a respectat dreptul de a avea un translator, situaţie care a stârnit criticile unor asociaţii umanitare şi a Consulatului american.

Potrivit secretarului naţional al partidului, înţelesul conceptului de “prezumţie de nevinovăţie” a fost modificat pentru cetăţenii români şi transformat într-o “prezumţie de pre-vinovăţie, potrivit căreia întâi se arestează românul şi abia după aceea se verifică probele”.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite