Anul trecut au fost arestaţi 1.268 de români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La aniversarea a 157 de ani de existenţă, Poliţia de Stat italiană a mulţumit în public colegilor români pentru succesul operaţiunilor comune.

Autorităţile au dezvăluit cifrele oficiale, valabile pe anul trecut, referitoare la compatrioţii noştri intraţi în evidenţa forţelor de ordine din Peninsulă.  În anul 2008 au fost arestaţi 1.268 de cetăţeni români pentru diverse încălcări ale legii. În schimb, numărul cetăţenilor români reclamaţi anul trecut este de 2.487.

Cifrele se înscriu într-un total de aproximativ 47.000 de arestări efectuate în toată Italia, numai într-un an.În ceea ce priveşte rezolvarea operaţiunilor în care au fost implicaţi conaţionalii noştri, succesul lor se datorează şi prezenţei poliţiştilor români alături de colegii italieni.

Deşi au fost arestaţi 1.268 de români, nu toţi au fost condamnaţi definitiv şi nu toţi au ajuns în închisorile italiene. Numărul de conaţionali prezenţi în închisorile din Pensinulă a ajuns de la 1.421 în 2004 la 2.670 la sfârşitul anului 2008.

Directorul de Comunicare al Ministerului de Interne italian, Maurizio Masciopinto (foto), a subliniat faptul că „în ultimul an, Italia a făcut mari investiţii în relaţia cu România pentru că o problemă socială se rezolvă doar prin contact direct”.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite