Ameninţări rasiste prin poştă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două familii de români se simt terorizate. Autorii anonimi ai mesajelor le cer conaţionalilor noştri să părăsească Italia şi să se întoarcă în România.

Ileana Bucă, 35 de ani, şi soţul său Gabriel, 33 de ani, locuiesc la Torino de şase ani. Gabriel are firma sa şi lucrează în construcţii. Ileana a lucrat până acum trei ani când s-a născut fetiţa lor. La întoarcerea din concediul petrecut anul acesta în România, familia Bucă a găsit în cutia poştală o scrisoare. ”Am deschis-o imediat pentru că scrisul de pe plic era stângaci.

Conţinutul acesteia era plin de jigniri la adresa românilor în general. Autorul ne îndemna să ne întoarcem acasă pentru că în România sunt locuri de muncă. Nu am dat prea multă importanţă, dar la scurt timp am primit o a doua scrisoare care conţinea cuvinte mai agresive şi dure decât  prima”, spune supărată Ileana. Altă familie de români din bloc a primit aceleaşi scrisori.

Aceasta este o parte din conţinutul scrisorii: „Sunteţi ruşinea Europei. De ce nu vă întoarceţi în România? Sunt locuri de muncă libere, dar acolo nu aţi putea face ce vreţi: să furaţi şi să staţi degeaba!”

Se tem pentru copiii lor

Ileana este îngrijorată cel mai mult pentru siguranţa fetiţei ei. „Nu ştiu la ce să mă aştept. Ar putea fi un nebun, dar ar putea fi şi un grup organizat de persoane, aşa cum spune scrisoarea. Am fost şi la Poliţie, dar mi-au spus că nu mă pot ajuta cu nimic”, adaugă Ileana.

Dau vina pe autorităţi

Românii ameninţaţi se plâng de faptul că statul italian nu încearcă să îi protejeze. ”Nu înţeleg de ce trebuie să fim noi acuzaţi de ceea ce fac alţi români. De vină e statul italian care nu îi pedepseşte îndeajuns pe cei care fură.”

124 de tabere vor fi demolate

În Italia, comisarii speciali însărcinaţi cu rezolvarea situaţiei ţiganilor din marile oraşe Roma, Milano şi Napoli au prezentat ieri ministrului de Interne, Robero Maroni, rezultatele recensământului început în urmă cu câteva luni.

Numărul ţiganilor în zonele specificate a fost estimat la 12.346, dintre care 5.436 minori. Alţi 12.000 de ţigani se bănuieşte că ar fi părăsit Italia cu destinaţia: Franţa, Spania sau Elveţia. Roberto Maroni a asigurat că se va trece la demolarea celor 124 de tabere construite abuziv şi la refacerea celor 43 autorizate.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite