Ambulanţa a ucis un adolescent român

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cauză că Salvarea a sosit mult prea târziu, George Iacob a murit de astm Georgeta Mioara Iacob, din oraşul italian Ladispoli, şi-a pierdut fiul de doar 16 ani. Ea acuză angajaţii

Din cauză că Salvarea a sosit mult prea târziu, George Iacob a murit de astm

Georgeta Mioara Iacob, din oraşul italian Ladispoli, şi-a pierdut fiul de doar 16 ani. Ea acuză angajaţii ambulanţei că au ajuns prea târziu ca să-i mai poată salva băiatul care făcuse o criza de astm. Medicul a venit după două apeluri, la 30 de minute de la primul, constatând decesul.

Georgeta Mioara Iacob (39 de ani), din Comăneşti, lucrează de mai mulţi ani în Italia. În primii ani, pe fiul cel mic, George Dragoş, l-a lăsat în România. În toamna anului 2005, el s-a îmbolnăvit de pneumonie şi a fost internat la Spitalul Orăşenesc din Comăneşti unde nu i s-a pus un diagnostic, dar a fost tratat cu penicilină. După repetate internări, Georgeta s-a hotărât să-l aducă pe băiat în Italia pentru a-i da şansa unei îngrijiri medicale specializate.

La începutul lui 2007, medicii italieni l-au diagnosticat pe George ca având astm bronşic. Tratamentul a fost iniţiat imediat. De la 1 ianuarie 2008 însă, pentru câteva luni, asistenţa gratuită a fost sistată. Crizele respiratorii ale copilului deveniseră tot mai dese, mama ajungând cu el în fiecare seară la Urgenţă. "Pentru că nu aveam asigurare, îmi ţineau copilul pe un scaun, căci spuneau că nu au paturi goale. Am acceptat condiţiile grele, numai să-l ştiu supravegheat de medici", povesteşte mama.

De obicei, ambulanţa nu întârzie

În dimineaţa zilei de 25 ianuarie a.c., George s-a plâns că se simte rău, iar mama sa a sunat imediat la Salvare. Cum ambulanţa întârzia să apară, Mioara a reapelat, precizând că fiul are o criză severă de astm, iar administrarea de spray special nu avea efect; i s-a răspuns că "poate aştepta". Din păcate, George s-a stins în câteva minute, ambulanţa ajungând la jumătate de oră de la primul apel, fără aparatura de resuscitare.

Întârzierea este atipică, în Italia ambulanţele sosind în maximum cinci minute de la apel.Mioara a solicitat autopsia cadavrului, fiind convinsă de faptul că moartea fiului său a avut mai multe cauze. Ea acuză şi întârzierea de peste 30 de minute a ambulanţei.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite