Ambasadorul român, foarte interesat de târgul de joburi din Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Miercuri, la Roma, noul ambasador al României în Italia, Răzvan Victor Rusu, a convocat reprezentanţii asociaţiilor româneşti la o discuţie în cadrul Ambasadei. Cu prilejul

Miercuri, la Roma, noul ambasador al României în Italia, Răzvan Victor Rusu, a convocat reprezentanţii asociaţiilor româneşti la o discuţie în cadrul Ambasadei. Cu prilejul acestei întâlniri, ambasadorul a făcut precizări şi cu privire la târgul de joburi ce se va desfăşura pe 23 februarie a.c.

Pentru a veni în sprijinul proiectului-pilot lansat de Ministerul Muncii, Familiei şi Egalităţii de şanse din România, Răzvan Rusu a invitat asociaţiile să contribuie la derularea cât mai eficientă a târgului de locuri de muncă, prin distribuirea de pliante cu informaţii. Bursa se va desfăşura sâmbătă, 23 februarie, la Roma, între orele 10.00 şi 15.00. În acest context, ambasadorul a reamintit criza existentă mai ales în domeniul construcţiilor în România şi a solicitat informaţii de la cei prezenţi în legătură cu situaţia românilor în şantierele din Italia.

Ambasadorul şi-a mai exprimat dorinţa de a avea o strânsă colaborare cu asociaţiile româneşti, în scopul radiografierii adevăratelor probleme ale comunităţii. Într-un stil deschis şi neprotocolar, Răzvan Rusu a discutat cu invitaţii săi diversele probleme care frămăntă diaspora (obţinerea rezidenţei, lipsa asistenţei sociale şi medicale, dezinformarea, dificultăţile repatrierii cadavrelor celor decedaţi etc.).

El şi-a anunţat intenţia de a căuta soluţii colaborând cu ministerele aferente din Italia şi România. Ca prim pas în identificarea de soluţii în ceea ce priveşte repatrierea românilor decedaţi pe teritoriul italian, Rusu a solicitat Consulatelor de la Roma, Milano şi Torino statisticile pentru ultimul an şi a sugerat "exploatarea raportului de înfrăţire a oraşelor italiene cu cele româneşti", printr-o eficientă conlucrare a administraţiilor locale.

O modalitate de "a simţi pulsul" comunităţii românilor este aceea de a le fi aproape. Astfel, noul ambasador şi-a propus să călătorească în întreaga Italie şi să viziteze zonele intens populate de români, să intre în legătură cu reprezentanţii asociaţiilor şi organizaţiilor din regiunile respective.

Cum laitmotivul întâlnirii din 13 februarie a fost acela al colaborării dintre ambasadă şi asociaţiile româneşti, Răzvan Rusu i-a invitat pe cei prezenţi să se implice şi în informarea concetăţenilor în legătură cu importanţa votării, dar şi în identificarea în timp util a unor locuri de votare. Ambasadorul a reactualizat necesitatea şi rolul asociaţiilor în societate, evidenţiind ideea de solidaritate.

La discuţii au mai fost prezenţi din partea Ambasadei Mirela Diaconescu, ataşat pentru problemele de muncă şi George Bologan, ataşatul pentru politici culturale.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite